Cohabitatge Llagostera

EL COHABITATGE:

Les experiències d’habitatge col·laboratiu s’han popularitzat en molts països europeus. En general, el cohabitatge és una comunitat d’habitatges d’ús privatiu que compta, a més a més, amb espais compartits. Cada vivenda té les comoditats habituals (com ara sala-menjador, habitació dormitori, bany i cuina, entre d’altres) i, a més, hi ha espais recreatius compartits i zones exteriors comunes.

Les persones que hi conviuen tenen, lògicament, vides privades independents, però alhora organitzen activitats conjuntament i comparteixen espais. Les activitats dels veïns poden incloure àpats compartits, reunions i dies d’oci. Els veïns es reuneixen per festes, jocs, veure pel·lícules o d'altres esdeveniments. En definitiva, el cohabitatge incentiva la interacció entre veïns.

 

CONVIURE +60 LLAGOSTERA:

CONVIURE +60 LLAGOSTERA és la proposta d’habitatges col·laboratius que el Patronat Santa Creu de la Selva vol desenvolupar al municipi.

Es tracta d’un edifici plurifamiliar de 16 habitatges de lloguer de protecció oficial, d’entre una i dues habitacions, 20 aparcaments subterranis i 16 trasters que seran gestionats directament per la fundació. A més, compta, en detriment d’un major nombre d’habitatges, amb dues sales comunes, una per planta, d’uns 100 m² útils cadascuna. També disposa de jardí interior i terrassa comunitària.


El perfil de destinatari d’aquest projecte és una persona de 60 anys o més i autònoma en les activitats bàsiques de la vida diària. La clau d’aquest projecte és que els destinataris
han de tenir ganes de formar part d'una comunitat i a participar activament en la vida col·lectiva. Les característiques del projecte i la mida de l’edifici (només 16 habitatges) promouen la interacció freqüent i les relacions properes. Així doncs, el projecte CONVIURE +60 LLAGOSTERA busca un equilibri entre intimitat i comunitat, de manera que es garanteixi el lliure desenvolupament de la vida privada de cadascú, juntament amb la voluntat de participació en la vida col·lectiva de l’edifici.